Wat je kunt doen om een kater te voorkomen?

We hebben allemaal op een punt in ons leven anti kater tips nodig, en wij zijn hier om die te verstrekken. Met het gebruik van deze tips kun jij een kater voorkomen waardoor een avondje stappen weer leuk kan zijn zonder alle negatieve effecten die je de dag erna ondervindt.

Neem een anti kater pil

Een anti kater pil is er natuurlijk voor bedoelt om een kater te voorkomen, hiervoor bestaan ze grotendeels uit asparagine. Asparagine is een stofje wat jouw bloed zuivert en het afbreken van alcohol versnelt. Hierdoor verdwijnt alcohol veel sneller uit jouw bloed terwijl je slaapt en heb je de volgende dag geen last van een kater. Een pil als Premulon bevat ook nog mineralen en vitamines, welke jouw lichaam kwijtraakt tijdens het drinken, zo voel jij je vele malen beter wanneer je opstaat.

tips tegen een kater

Anti kater pil: Premulon

Vermijd sterke drank

Sterkedrank bevat zoals je waarschijnlijk wel weet meer alcohol dan bier of wijn, alleen merk je dit niet altijd wanneer je aan het drinken bent. Met sterkedrank wordt je dus een stuk sneller dronken en heb je dus ook een hevigere kater. Je dronkenschap is een stuk beter in de hand te houden wanneer je het houdt bij bier, wijn en ander drankjes met een lager alcoholpercentage

Blijf constant water drinken

Uitdroging, wat alcohol veroorzaakt, is de grote boosdoener die katers veroorzaakt. De hoofdpijn die een groot deel van jouw kater uitmaakt wordt veroorzaakt door uitdroging. Blijf dus tijdens het drinken van alcohol maar ook na het drinken water nuttigen om zo een kater te voorkomen. Wanneer je nog een extra halve liter water drinkt voordat je naar bed gaat kun je er bijna zeker van zijn dat jij jezelf helemaal prima voelt wanneer je weer opstaat.

Drink een glas suikerwater voor je naar bed gaat

Wanneer je veel alcohol in je bloed hebt zal jouw lichaam geen extra energie meer gaan maken, waardoor je vermoeid opstaat met een kater. Wanneer je een glas suikerwater drinkt heb je zo toch energie en voel jij je al een stuk beter zodra je opstaat. Bovendien helpt suiker met het versnellen van het alcoholafbraakproces. Het drinken van een glas met enkele theelepels suiker helpt dus dubbelop en verkleint de kans op een kater aanzienlijk. Wanneer je dit nog nooit hebt geprobeerd kan ik je het aanraden om dit wel te doen.

Dit waren de anti kater tips dan alweer, met deze tips moet het kater voorkomen een stuk simpeler worden. Dit betekent natuurlijk niet dat je vanaf nu onbeperkt kunt gaan drinken, maar af en toe kun jij je best laten gaan. Wanneer je de volgende keer iets te diep in het glaasje hebt gekeken maar je moet de volgende ochtend fris zijn dan zijn dit de ideale tips om te voorkomen dat je met een kater zit.

5 voordelen van de WPBruiser plugin
Afvallen tips om gezond en slank te blijven

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *