Wat is biologische voeding

Biologisch is een term die tegenwoordig veel gebruikt wordt. Vooral als het gaat om voeding is het een populaire term. Maar wat betekent biologisch eten nu eigenlijk.

Wat is biologische voeding

De term biologisch zegt iets over hoe de voeding tot stand is gekomen. Bioogische voeding is tot stand gekomen rekening houdend met de mens, onze omgeving, dieren en het milieu. Het is dus niet zo dat biologische voeding iets zegt over de feitelijke inhoud van het product. Al zijn de meningen hierover wel verdeeld, het is tot nu toe nog niet middels wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat biologisch gezonder is voor het lichaam. Richtlijnen voor gezond eten geven daarom ook niet aan dat je biologisch moet eten maar geven wel andere tips en trucs om gezonder te eten. Gezonder eten is onder andere van belang voor een gezond gewicht. Een website met veel leuke artikelen gericht op afvallen en een gezonder lijf vind je hier.

Voorbeelden van bilogische voeding

Biologische voeding is er in veel soorten en maten. Tegenwoordig zijn er vaak discussies over de plofkip. Is de kip in de supermarkt nu een plofkip, gewone kip of een biologische kip. Wil je weten of een kip of ander product biologisch is dan kun je dit zien aan het EKO keurmerk. Producten die dit keurmerk niet hebben zijn niet biologisch, producten die het kenmerk wel hebben zijn wel biologisch.

Uiteraard zijn er ook mensen die de waarheid van dit keurmerk betwisten. Inmiddels zijn er zoveel keurmerken op de markt dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Feit is dat iedereen keurmerk kan afgeven. Het kan daarom zinvol zijn om te checken of degene die het keurmerk heeft gegeven ook gecertificeerd is. Dit kan via het de Raad voor Accreditatie.

Bio made ofwel biologisch gemaakt is dus over het algemeen net zo gezond voor je lichaam dan niet biologische voeding. Aan het keurmerk kun je zien of een product biologisch is of niet.

Variatie in WC-Brillen
Onderhoud van een grasmat met kalk

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *