Waarom zijn cilindersloten zo belangrijk?

Weet u welke verschillende soorten sloten er tegenwoordig op de markt worden aangeboden? Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen zogenaamde bijzetsloten en cilindersloten, het verschil tussen insteek- en oplegsloten, enzovoorts. In deuren van woningen wordt in het merendeel van de gevallen gekozen voor cilindersloten, omdat deze doorgaans de meeste veiligheid bieden. Bij het beveiligen van ramen kiest men daarentegen niet voor cilindersloten, daar worden vaak bijzetsloten gebruikt. Het is afhankelijk van het type raam wat u heeft, welk soort bijzetslot het meest geschikt is.

Werking van een cilinderslot

Een cilinderslot zit logischerwijs met cilinders in de deurpost verwerkt, waardoor het een inbreker veel kracht kost om het slot open te breken. Hierbij geldt dat des te meer cilinders er in de deurpost verwerkt zitten, des te kleiner de kans ook zal zijn dat een inbreker uw deuren open krijgt. Niet alleen kost het een inbreker meer moeite om uw deur open te breken, ook is de kans om betrapt te worden relatief groot. Het zal omwonenden immers op gaan vallen, als een inbreker voor een lange tijd bij uw deur blijft staan.

Hulp van een slotenmaker

Wanneer u twijfelt over de huidige sloten in uw deuren, kunt u de hulp van een erkende slotenmaker inschakelen. Een slotenmaker loopt uw sloten na, controleert de beveiliging van uw woning en kan waar nodig cilindersloten plaatsen. Ook wanneer u momenteel al wel cilindersloten in uw deuren gebruikt, kan de hulp van een slotenmaker wenselijk zijn. Heeft u momenteel bijvoorbeeld al driepuntsloten, of gebruikt u nog tweepuntsloten?

Naast de juiste keuze bij het installeren van nieuwe sloten, zou u ook aan optionele beveiligingscomponenten kunnen denken. Denk bijvoorbeeld aan een elektronische camera of bewegingssensoren, waarmee u de beveiliging van uw woning kunt verbeteren. Op het moment dat een inbreker uw woning betreedt, zal er een alarm geactiveerd worden.

Inbraakbeveiliging: 5 handige tips
5 tips zodat u uw sleutels niet meer kwijtraakt

Comments

  1. Helder uitleg, bedankt hiervoor. Helemaal eens dat cilindersloten ontzettend belangrijk zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *