Waar opletten bij vliegenlamp bestellen?

Wanneer je veel last hebt van vliegen binnen of buitenshuis dan kan dit je zomer flink verpesten, en heb je dus een manier nodig om al deze vliegen te bestrijden. Een snelle en effectieve manier om van deze vliegen af te komen is een vliegenlamp kopen, maar dan wil je natuurlijk wel een vliegenlamp die goed werk levert. Waar moet je dan opletten bij een vliegenlamp bestellen?

CO2-uitstoot en warmte?

Het principe van de vliegenlamp is natuurlijk gebaseerd op een blauw uv-licht waarmee je de muggen naar de lamp toe lokt, maar er zijn ook genoeg vliegenlampen die ook CO2 en warmte gebruiken om de vliegen naar de lamp toe te lokken. Wanneer vliegenlampen dit ook nog gebruiken om vliegen te lokken is de vliegenlamp natuurlijk driedubbel effectief, vooral overdag. Het blauwe uv-licht is natuurlijk betere s’ nachts te zien maar CO2-uitstoot en warmte worden ook overdag opgemerkt.

vliegenlamp horeca - horeca vliegenvanger

Vliegenlamp horeca Itrap 50E

Elektrocutierooster of uitdrogen?

Wanneer het gaat om de manier waarop vliegen worden vermoord in de vliegenlamp zijn er twee opties. Als eerste heb je het elektrocutierooster waarbij de vlieg direct dood is, maar het klinkt niet erg smakelijk en kan ook een vervelende geur achterlaten. Hiernaast heb je nog de muggenlampen die de insecten naar binnen zuigen met een ventilator en de vliegen hier laten uitdrogen, dit duurt wat langer maar je hebt er waarschijnlijk wel minder last van.

De ruimte waar je hem wilt gebruiken

Voordat je een vliegenlamp gaat bestellen moet je weten waarvoor je eigenlijk nodig heeft, aan een vliegenlamp horeca stel je andere eisen dan een vliegenlamp op de slaapkamer. Een vliegenlamp horeca heeft meer wattage nodig maar moet er niet te veel uitzien als een vliegenlamp. Een vliegenlamp op de slaapkamer hoeft niet zo krachtig te zijn maar het is wel belangrijk dat hij stil is. En een vliegenlamp die je buiten neer wilt zetten moet tenminste spat waterdicht zijn.

De wattage

Het ligt natuurlijk aan de ruimte die je vliegenvrij moet hebben, maar het liefst kies je natuurlijk een vliegenlamp met veel wattage. Hoe meer wattage hij heeft hoe krachtiger de lamp is en hoe meer vliegen er dus op de lamp af zullen komen. Voor een slaapkamer is 16 watt waarschijnlijk genoeg maar voor een grotere ruimte wil je waarschijnlijk een lamp van 30watt of zelfs 60watt.

Dit zijn dus de dingen waar je op moet letten wanneer je van plan bent om een vliegenlamp aan te schaffen, en wanneer je aan deze dingen denkt ben je ervan verzekerd dat je een goede vliegenlamp in huis haalt en dat jouw huis of horecabedrijf vrij van vliegen is voor je het weet. Je hoeft dus geen wondermiddeltjes in huis te halen of je gehele restaurant te verbouwen om van vliegen af te komen, met het aanschaffen van een vliegenlamp kom je al een heel eind. Wacht er dus niet lang mee en schaf een vliegenlamp aan die voldoet aan de eisen en die past bij de ruimte waarin je hem nodig hebt.

Dit is waarom financial lease zo voordelig is
Het repareren van je telefoon doe je zo

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *