Inbraakbeveiliging: 5 handige tips

U wilt de kans op een inbraak in uw woning vanzelfsprekend zo goed mogelijk minimaliseren, zeker nu er een trend gaande is waarbij inbrekers steeds vaker en steeds meer geweld gebruiken. Om uw woning inbraakbestendig te maken dient u verder te kijken dan enkel de keuze voor de juiste sloten. Wij geven u graag een aantal handige tips, die we samen met een ervaren slotenmaker hebben opgesteld.

Tip 1: kies voor cilindersloten

Een goede beveiliging van uw woning begint bij uw keuze voor de juiste sloten. Kies altijd voor zogenaamde cilindersloten, het liefst met drie contactpunten in de deurpost. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te lastiger het voor een inbreker wordt om de deur open te breken.

Tip 2: zorg voor sloten op uw ramen

Naast het installeren van sloten op uw deuren in huis, is het minstens net zo belangrijk om sloten op uw ramen te plaatsen. Veel mensen vergeten dit, waardoor ramen naast regenpijpen of bijvoorbeeld een plat dak erg eenvoudig open te breken zijn voor inbrekers.

Tip 3: leg geen sleutels rond uw woning

Vroeger was het heel gebruikelijk om de sleutel van uw woning onder een deurmat of container te leggen, zodat uw kinderen eenvoudig in uw woning konden komen na een dag op school. Doe dit niet meer! Inbrekers weten deze plekken ook te vinden, waardoor het ze erg makkelijk wordt gemaakt.

Tip 4: kies voor optionele beveiligingscomponenten

Laat optionele beveiligingscomponenten in uw woning installeren, bijvoorbeeld in de vorm van bewegingssensoren of een elektronische camera. Hiermee zal een alarm in uw woning afgaan, op het moment dat een inbreker uw woning betreedt. Het alarm schrikt inbrekers doorgaans af, zodat zij uw woning snel weer zullen verlaten.

Tip 5: vraag om advies

Misschien wel de belangrijkste tip, laat u adviseren door een erkende slotenmaker! Een slotenmaker heeft veel ervaring met inbraakbeveiliging, waardoor de slotenmaker u van een passend advies kan voorzien.

Te snel klaarkomen, oorzaak en oplossing
Waarom zijn cilindersloten zo belangrijk?

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *