6 tips om biologisch verantwoord boodschappen te doen

We zien steeds meer biologische producten op de markt verschijnen, het lijkt een steeds grotere rol in ons leven te spelen en zien dat veel winkeliers hierop inspelen. Meer en meer mensen willen biologisch eten, maar waarom? Over biologisch eten zijn de meningen erg verdeeld. Denk er maar over na, waarom eet jij biologisch? Omdat je graag gezonder eet? Of omdat je graag bijdraagt aan een beter milieu? Vroeger was biologisch eten een lifestyle, mensen die deze producten (die toen nog in veel minder aantallen beschikbaar waren) gebruiken, waren zelf ook erg met het milieu bezig, soms een beetje alternatief genoemd maar wel goed voor het milieu, vandaag de dag zien we dat het meer een trend geworden is om gebruik te maken van biologische producten, maar dat het niet zo zeer meer een mindset is van veel mensen, met andere woorden veel mensen weten niet waarom ze het doen en wat het betekend. Wat doe je namelijk verder voor het milieu?

Hier onder een aantal tips waarmee je deze duurzaam biologische ingrediënten op een verantwoorde manier kunt aanschaffen.

 1. Gebruik de fiets of ga lopend naar de supermarkt.
  Deze is lastig, ik weet het, maar als je echt duurzaam bezig wilt zijn, dan doe je boodschappen door zonder de auto, brommer of het openbaar vervoer te gaan.
 2. Gebruik recyclebare kratten, tassen of een papieren eco tas.
  Je wilt graag biologisch eten maar doet nog steeds je boodschappen met een plastic tas die uiteindelijk op de vuilnisberg en in onze atmosfeer verdwijnt?
 3. Koop niet teveel en matig je inkopen.
  We zijn altijd geneigd om te veel boodschappen te doen, we worden ten slotte verleid door alle aanbiedingen, impuls artikelen en ga zo maar door, toch is dit geen excuus, want je doet het uiteindelijk allemaal zelf. Koop niet teveel, zo hoef je ook niks weg te gooien.
 4. Minder verpakkingen.
  Koop je echt alles biologisch of alleen de yoghurt en misschien je groente? De verpakkingen zijn een enorme strop voor ons milieu, koop daarom zoveel mogelijk bio en met zo min mogelijk verpakking, de verpakkingen die je wel gebruikt, scheid die dan in het afval.
 5. Koop echt biologisch bij plaatselijke boeren.
  In de supermarkt heb je tegenwoordig wel een groot bio assortiment, maar toch is de vraag of dit wel allemaal zo echt is? Een andere discussie maar ga eens langs de boer of koop online bij een boer, voorkom onnodige ritjes, bonnetjes en hou het digitaal.
 6. Gebruik een maaltijdbox.
  Door het gebruik van een maaltijdbox bestel je namelijk je boodschappen bij mensen die voor bio en eerlijke producten staan, en die zoveel mogelijk doen aan een duurzaam proces hiervan. De boodschappen komen bij plaatselijke boeren vandaan, en worden duurzaam verwerkt, ingepakt en bezorgd. Daarnaast eet je veel gezonder en gooit je minder weg. Een voorbeeld hiervan zijn de maaltijdboxen van Streekbox. Een van de maaltijdboxen die biologisch gecertificeerd zijn is die van Beebox.

Heb jij ook nog een tips die hier tussen zou passen, wat doe jij verder nog om bij te dragen aan een betere wereld, deel je ervaringen met ons door gebruik te maken van onderstaand reactie formulier.

Tips om je gazon mooi te houden
Biologisch eten thuisbezorgd

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *